Israel

Israelsk vin styrkes markant i disse år, hvor flere vingårde får flotte anmeldelser, og landet er traditionelt et område, der er dokumenteret blandt verdens ældste vinregioner.

De sidste 20 år er der sket rigtig meget, og der produceres både gode hverdagsvine og rigtig lækre kvalitetsvine, der er blevet populære både i Europa og USA.

Udover et stort udvalg af israelsk vin, har vi også israelsk øl, som bestemt er værd at prøve.

Kosher vin er vin produceret i henhold til jødiske forskrifter. Det betyder at vinen under fremstillingen skal tilses og håndteres af jøder, der er godkendt dertil af en rabbiner. Det hebraiske ord kosher betyder “egnet” eller “ren”. Det fortæller, at denne fødevare er det tilladt for jøder at spise eller drikke.

Jøder har drukket vin i flere tusind år, og det nævnes f.eks. flere steder i Bibelen. Vin er stadig en del af sabbatritualet og andre højtider.

Kosher vin påføres et godkendelsesstempel af et certificeringsbureau eller af en rabbiner med autorisation. Vin til brug ved den jødiske påske (”Pesach”) har specielle ekstra regler og disse vine certificeres ”Kosher for Passover”.

Viser 1–12 af 19 resultater

 • Gamla Brut Sparkling White

  DKK 179,00

  Lette noter af citron og lime, sammen med hints af abrikos, grønt æble og friske blomster. Vinen er sprød og forfriskende. Med sin naturlige syre er vinen en fantastisk til fx røget laks.

  Tilføj til kurv
 • Rødvin Gamla Cabernet Sauvignon

  Gamla Cabernet Sauvignon 2017

  DKK 149,00

  Lækker Cabernet Sauvignon fra israelske Golan Heights Winery. Behagelig smagskoncentration og fyldig krop. Nyd vinen til oksekød, lam eller grillet svampespyd.

  Tilføj til kurv
 • Gamla Merlot 2016

  DKK 139,00

  Rig Kompleksitet af bærfrugtnoter sammen med nuancer af appelsinskal, frisk salvie og sort te. Den er klar til at nyde nu, men vil forbedres i flasken frem mod ca. 7 år efter høsten. Meget velegnet til fx grillet mørbradbøffer eller braisseret lam.

  Læs mere
 • Gamla Sauvignon Blanc 2017

  DKK 139,00

  Behagelige guava-, ananascitron-, fersken- og melonfrugtkarakterer. Vinen er aromatisk, smagfuld og forfriskende. Meget velegnet til grillet kylling med rosmarin og citron eller klassisk fish and chips eller gedeost og spinatlasagna.

  Tilføj til kurv
 • Mount Hermon Indigo 2018

  DKK 115,00

  Flot vin med rød-violet farve, delikat og frugtig duft af modne blommer og kirsebær med noter af friske og røgede urter, mellem-fyldig, rund og blød frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

  Læs mere
 • Mount Hermon Moscato 2017

  DKK 115,00

  Aroma af grønne æbler, mandariner, lime, fersken og ananas afrundet med noter af friske blomster. Let mousserende dessertvin, der er behagelig sød og vidunderlig let drikkelig.

  Tilføj til kurv
 • Rødvin Mount Hermon Red

  Mount Hermon Red 2017

  DKK 115,00

  Behagelige frugtnoter af bær og kirsebær, middelhavsurter, chokolade og appelsinskræl.

  Læs mere
 • Hvidvin Mount Hermon White

  Mount Hermon White 2018

  DKK 115,00

  Lyse frugtaromaer af grønt æble, mandarin, lime og guava, med noter af friske blomster og lidt græs. Mount Hermon White er en god blend af hvide druer, der er høstet fra vinmarker på de kølige Golan Heights.

  Tilføj til kurv
 • Tzora Judean Hills 2017

  DKK 299,00

  Udsøgt vin dyrket i Judean Hills 25 km vest for Jerusalem på kalkstens jord rig med mineraler. 12 måneder på franske egetræsfade giver en vidunderlig tekstur og kompleks aromatisk profil af mørk solmoden bærfrugt med let mineralsk strejf.

  Tilføj til kurv
 • Tzora Judean Hills Blanc 2018

  DKK 299,00

  Rigtig behagelig hvidvin dyrket i Judean Hills 25 km vest for Jerusalem på kalkstens jord rig med mineraler. 8 måneder på franske egetræsfade. Naturlig friskhed og velafbalanceret syre. Delikat !

  Tilføj til kurv
 • Tzora Misty Hills 2017

  DKK 549,00

  Misty Hills er produceret fra vingårdens bedste område. Vinens navn er en hyldest til morgentågerne, der ofte ligger på Tzora’s vinmarker. Druerne håndplukkes fra en Nordvendt skråning af Terra Rossa jord. Exceptionel god vin. 4,2 point på Vivino.

  Tilføj til kurv
 • Tzora Shoresh Blanc 2018

  DKK 345,00

  Virkelig en klassevin! Produceret på Sauvignon Blanc 90% og Chardonnay 10% druer dyrket på gamle terrasser af kalkstensjord i de Judæiske Bjerge ca. 25 km vest for Jerusalem. Vinen har lagret 7 måneder i franske barriques. 4.2 points hos Vivino.

  Læs mere

Viser 1–12 af 19 resultater