Israel

Israelsk vin styrkes markant i disse år, hvor flere vingårde får flotte anmeldelser, og landet er traditionelt et område, der er dokumenteret blandt verdens ældste vinregioner.

De sidste 20 år er der sket rigtig meget, og der produceres både gode hverdagsvine og rigtig lækre kvalitetsvine, der er blevet populære både i Europa og USA.

Udover et stort udvalg af israelsk vin, har vi også israelsk øl, som bestemt er værd at prøve.

Kosher vin er vin produceret i henhold til jødiske forskrifter. Det betyder at vinen under fremstillingen skal tilses og håndteres af jøder, der er godkendt dertil af en rabbiner. Det hebraiske ord kosher betyder “egnet” eller “ren”. Det fortæller, at denne fødevare er det tilladt for jøder at spise eller drikke.

Jøder har drukket vin i flere tusind år, og det nævnes f.eks. flere steder i Bibelen. Vin er stadig en del af sabbatritualet og andre højtider.

Kosher vin påføres et godkendelsesstempel af et certificeringsbureau eller af en rabbiner med autorisation. Vin til brug ved den jødiske påske (”Pesach”) har specielle ekstra regler og disse vine certificeres ”Kosher for Passover”.

Viser 1–12 af 34 resultater

Viser 1–12 af 34 resultater