Ungarn

I Europas spæde begyndelse var Ungarsk vin den foretrukne blandt europæiske konger og kejsere. Ungarns mest kendte vindistrikt, Tokaj, er da også i dag det eneste vinområde i verden der er på UNESCOS verdensarvliste, og lige præcis vine fra dette område der er i dag de mest populære ungarske vine.

Herunder blandt andet dessertvinen Tokaj Aszu, som grundet botrytis-angreb (skimmelsvamp) på druerne sidst på sommeren bryder drueskindet, hvilket lader druen tørre ind og afgiver samtidig smage i form af citrus, honning og safran til den færdige vin.

Viser alle 2 resultater

 • Tokaj Classic Aszú 3 Puttonyos 2007

  kr. 189,00

  Den lille klassiske buttede Tokaj flaske vidner om intensitet og markant syre. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Lang eftersmag og utrolig god holdbarhed.

  Tilføj til kurv
 • Tokaj Classic Aszú 5 Puttonyos 2008

  kr. 369,00

  Intensitet og markant syre. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Endnu mere dybde og længde. Mere intens og mørkere i farven. Lagringspotentiale på omkring de 40år hvis man kan vente.

  Tilføj til kurv

Viser alle 2 resultater