Domaine du Castel

Det hele begyndte som ved en tilfældighed. I 1970’erne emigrerede Eli Ben Zaken, der født i Alexandria i Egypten, med sin familie fra deres hjem i Milano til Israel. Med de små penge, han havde, købte han et stykke jord tæt på Jerusalem med et klart mål at opfylde sin drøm: at arbejde i Israel. Eli byggede her en hønsegård og plantede en frugtplantage med forskellige frugter.

Den første vingård blev siden hen plantet i 1988 efter samme princip, som anvendes i den franske Bordeaux-region; i høj tæthed og lav styrke. Fire år senere blev familie og venner inviteret til den første høst. Denne lille høst lagrede i 2 år i 2 egetønder, som Eli selv importerede fra Frankrig.

De første 600 flasker blev frigivet i foråret 1995, og Eli kaldte vinen “Grand Vin”. Han fik fin tilbagemelding fra venner og familie, men Eli var stadig usikker på kvaliteten af ​​vinen. Han fik ved hjælp af en journalist leveret en flaske til lederen af ​​Sothebys auktionshus i London, og responsen var særdeles god. Han tilplantede derfor et større areal og startede vingården “Castel” – opkaldt efter den nærliggende korsfarerfæstning.

Elis tre børn, Ariel, Eytan og Ilana har alle valgt at fortsætte i faderens fodspor og er med til at føre familievirksomheden videre. Ariel har studeret vinavl og vinfremstilling i Beaune, Bourgogne i Frankrig. Eytan har administreret familiens restaurant i Jerusalem, mens han studerede vinfremstilling sammen med Eli. Datteren Ilana er vingårdens direktør med ansvar for eksport og indkøb.

Klik her og se vores udvalg af Domaine du Castel…