Rocche Costamagna

Siden 1841 har Rocche Costamagna været dedikeret til Barolo-produktion på toppen af La Morra-bakken. En strålende beliggenhed for de historiske vinkældre og smagsrum. Et unikt og meget stemningsfuldt sted for vinelskere.

Den stemningsfulde vinkælder hos Rocche Costamagna. Et besøg er umagen værd – hvælvingerne og de tykke vægge af mursten med rækker slaviske egetræsfade, hvor vinene lagres, før de sælges.

Vinene er produceret med omhu og har høj kvalitet. Vingården er et familiebrug og ledes af Alessandro Locatelli med hjælp fra agronom Gian Piero Romana og enolog Giuseppe Caviola.

De mest eksklusive vine kommer fra marken Rocche dell’Annunziata, der er en af de fire historiske vinmarker i La Morra sammen med Brunate, Cerequio og La Serra og bestemt det bedste område i landsbyen Annunziata.

Rocche refererer til den højeste del af en bakke. Pakken skråner ned fra 347 meter over havet til 320 meter, og det meste er afsat til dyrkning af Nebbiolo-druer. Vinmarken har et sydvestlig aspekt og er velsignet med ideelle vækstbetingelser til at producere Barolo Rocche dell’Annunziata. Alle vinene fra Rocche Costamagna har en unik og kompleks buket.

Ud over Barolo produceres en række andre lækre vine på Barbera, Nebbiolo, Arneis og Dolcetto druer.

Se vores udbud af vine fra Rocche Costamagna her…

Efter Napoleonskrigene flyttede mange officerer fra den franske hær ind i Langhe i Piemonte. De byggede flere befæstede bygninger i området efter model af franske fæstninger. Vingården hos Rocche Costamagna blev bygget omkring 1814-1815 og bevarer stadig sin oprindelige lange, smalle struktur – et flot eksempel på en befæstet arkitektur.