Pelter Winery

Vinhøst hos Pelter Winery, Israel

Pelter Winery ligger i Golanhøjderne i det nordlige Israel og blev etableret af Tal og Nir Pelter i 2005.

Tal har studeret vinavl og ønologi i Australien og står for vinproduktionen, mens Nir har ansvaret for branding, marketing and salg.

Tal begyndte oprindeligt at producere vine på familiens gård ved Moshav Zofit i det centrale Israel. Pilotproduktionen der resulterede i 4000 flasker i 2002 og overgik til en fuldgyldig forretning i 2005.

Brødrene Nir og Tal gik sammen som partnere og begyndte arbejdet med at etablere Pelter Winery i Golanhøjderne, der er karakteriseret ved: koldt tørt klima, dag/nat temperaturforskelle, basaltjord, stor højde og mange solskinstimer. Sammen skaber disse faktorer en langsom, lang modning og en række smagsdybder, der giver druer af meget høj kvalitet.

I dag består Pelter Winery af i alt fire vingårde, som er alsidigt placeret i Israel, hvor der er store variationer både i forhold til jordbund og klima. På den måde kan det bedste fra flere forskellige områder kombineres med meget spændende vine til følge.

I Danmark bor en 3. bror – Adar Pelter – som har ledt bestræbelserne med at få Pelter vin til Danmark og bistår Haugaard Vin i dialogen med vingården i Israel.

Hos Pelter Winery sætter man en ære i kvalitet og arbejder med præcision, omhu og personlig opmærksomhed i alt fra udvælgelse af druer til kundeservice. Tal arbejder med et dygtigt touch for at matche druer med optimale vintønder, og vælger ofte en blanding af gamle og nye træsorter for at skabe drueblandinger, der afspejler hans personlige præferencer. Ved at kombinere både videnskab og kunst er Tals tilgang til vinfremstilling en balance mellem erfaring, dygtighed og intuition.

Alle led i produktionen varetages af medlemmer af familien – fra udvælgelse af druer, tønder og blandinger til aftapning, markedsføring og distribution.

I 2009 blev Pelter Winery af den anerkendte mad- og vinanmelder Daniel Rogov nævnt som værende en af de tre bedste vingårde i Israel!

En rigtig familie-pionerhistorie.

Klik her for at se vores udvalg af vine fra Pelter Winery…

Siden 2012 har Pelter-brødrene også drevet vineriet “Matar”, som er specialiseret inden for Kosher-vine.
Læs mere om Matar Winery her